Ka noʻonoʻo kumu: Nā kumu o ka ʻeleʻele ʻana o ka ʻili——No ke aha i hemo ai ka ʻili?

No ke aha i hemo ai ka ʻili?

ʻO 80% o ka ʻili kanaka he collagen, a ma hope o ka makahiki 25, e komo ke kino o ke kanaka i ka manawa kiʻekiʻe o ka nalowale o ka collagen.A hiki i ka makahiki 40, e lilo ana ka collagen i loko o ka ʻili i loko o kahi manawa pohō nui, a ʻoi aku paha kona ʻano collagen ma lalo o ka hapalua o kēlā i ka makahiki 18.

1. Nalo o ka protein i loko o ka dermis:

ʻO Collagen a me ka elastin, ka mea e kākoʻo ai i ka ʻili a paʻa.Ma hope o ka makahiki 25, emi maoli kēia mau protein ʻelua ma muli o ke kaʻina hana o ke kino kanaka, a laila e lilo ka ʻili i ka elasticity;I ke kaʻina o ka nalo ʻana o ka collagen, e wāwahi ʻia nā paʻa peptide collagen a me ka ʻupena elastic e kākoʻo ana i ka ʻili, e hopena i nā hōʻailona o ka ʻili o ka ʻili, atrophy, a hāʻule, a lilo ka ʻili.

mea nānā ʻili

 

 

2. E emi ana ka ikaika kokua o ka ili:

ʻO ka momona a me ka ʻiʻo ke kākoʻo nui loa o ka ʻili, ʻoiai ʻo ka nalowale ʻana o ka momona subcutaneous a me ka hoʻomaha ʻana o ka ʻiʻo ma muli o nā kumu like ʻole e like me ka ʻelemakule a me ka hoʻomaʻamaʻa ʻole e lilo ai ke kākoʻo o ka ʻili.

ʻili ʻili 3

3. Endogenous a exogenous:

Ma muli o ka ʻelemakule endogenous a me ka ʻelemakule exogenous.ʻO ke kaʻina hana ʻelemakule e alakaʻi i ka emi ʻana o ka pono o ka ʻili a me ka hana physiological.Endogenous elemakule ka mea nui i hoʻoholo 'ia e nā genes, a me ka irreversible, a ua pili no hoi i ka noa radicals, glycosylation, endocrine, etc. Ma hope o ka elemakule, ili adipose kino poho, ili thinning, a me ka collagen a me ka hyaluronic acid synthesis rate ua emi ma mua o ka poho. , ka hopena i ka nalowale ʻana o ka ʻili atrophic o ka elasticity a me ka sagging.ʻO ka ʻelemakule o waho o nā wrinkles ke kumu nui ʻia e ka lā o ka lā, pili pū me ka puhi paka, ka pollution kaiapuni, ka mālama ʻana i ka ʻili hewa, ka gravity, a pēlā aku.

4. UV:

ʻO 80% o ka ʻelemakule o ka maka ke kumu o ka lā.ʻO ka pōʻino o UV i ka ʻili he kaʻina kumulative, ma muli o ka pinepine, ka lōʻihi a me ka ikaika o ka ʻike ʻana i ka lā, a me ka pale ʻana i ka ʻili o kāna puaʻa ponoʻī.ʻOiai e hoʻāla ka ʻili i ka mīkini pale ponoʻī i ka wā i hōʻino ʻia e UV.Hoʻoulu i nā melanocytes i loko o ka papa basal e synthesize i ka nui o ka ʻeleʻele a lawe iā ia i ka ʻili o ka ʻili e hoʻomoʻi i nā kukuna ultraviolet, e hōʻemi i ka pōʻino o nā kukuna ultraviolet, akā e komo mau kekahi mau kukui ultraviolet i nā dermis, e luku i ka hana collagen, hyaluronic acid poho, elastic fiber atrophy, a me ka nui o ka noa radicals, ka hopena i ka suntan, hoʻomaha, maloʻo a me ka 'ili oolea, a me ka hohonu muscle wrinkles.No laila pono e hana ʻia ka sunscreen a puni ka makahiki.

ʻili ʻili 4

5. Nā kumu ʻē aʻe:

No ka laʻana, ʻo ka gravity, heredity, ke kaumaha o ka noʻonoʻo, ka ʻike ʻana i ka lā a me ka puhi paka e hoʻololi i ke ʻano o ka ʻili, a i ka hopena e lilo ka ʻili i kona elasticity, ka hopena i ka hoʻomaha.

Hōʻuluʻulu manaʻo:

Ma muli o nā kumu he nui.Ma ke ʻano o ka hoʻokele, pono mākou e hoʻomaka me ke kūlana ʻili a me nā kumu ʻelemakule, a hoʻonohonoho ʻepekema i ka hoʻokele.Ke hana ʻia nā wrinkle ʻoiaʻiʻo, paʻakikī i nā huahana mālama ʻili maʻamau e wehe pono iā lākou.Pono ka hapa nui o lākou e hui pū me ka hoʻokele omea nanie hana i ka dermis e hoʻokō i ka hopena hoʻopau wrinkle, e like meMTS mesoderm therapy, ka lekiō, ka nila kukui wai, ka laser, ka hoʻopiha piha ʻana, ka botulinum toxin, etc.


Ka manawa hoʻouna: Feb-03-2023